Select Page

ETRANET je omogućio INA-i da lakše autorizira povlaštene kategorije korisnika i pojednostavi proces plaćanja naftnih derivata, smanjivši pritisak nautičara u ljetnim mjesecima


Tvrtka ETRANET Grupa, hrvatski specijalist na području elektroničkih transakcija, potpisala je ugovor o nastavku pružanja usluga podrške ETRANET-ovom Mobile POS rješenju za naplatu na INA benzinskim postajama u marinama. 

ETRANET Grupa je za specifične potrebe INA benzinskih postaja u marinama 2018. godine razvila Mobile POS rješenje koje uzima u obzir posebnosti prodaje i naplate naftnih derivata nautičarima kao što je primjerice plavi dizel, uklopivši ga u postojeće back office sustave i procese INA-e. Pritom je važno napomenuti kako je ETRANET-ov Mobile POS razvijen i implementiran na INA-nim postojećim Ingenico EFTPOS uređajima s operativnim sustavom Telium 2, što je predstavljalo značajno uštedu i otklonilo potrebu za nabavljanjem novih uređaja za sve INA naftne servise u marinama duž Jadrana. 

Tako ETRANET Mobile POS rješenje omogućava da se sav proces od odabira željenog naftnog derivata, autorizacije posebnih povlaštenih skupina (npr. ribari koji imaju pravo na tzv. plavi dizel po povlaštenoj cijeni), naplatu putem kartice te izdavanja konačnog fiskalnog računa obavi bez da kapetan broda mora napustiti plovilo. 

Korištenjem Mobile POS rješenja se ne samo pojednostavljuje proces kupnje, već se i smanjuju gužve u ljetnim mjesecima kada je najveći pritisak nautičara na marine i tamošnje naftne servise. Pored naplate i autorizacije, Mobile POS omogućuje i dodatne funkcionalnosti kao što su rezervacija naftnih derivata, povezivanje s postojećim INA ERP sustavima kako bi se olakšalo upravljanje zalihama naftnih derivata te najzad, korištenje uobičajenih kartica kako sredstva plaćanja uz pomoć drugih pružatelja usluga prihvata kartica.  

Najzad, pored gotovine i kartica uz Mobile POS je na samom brodu moguće obraditi plaćanje i instrumentima plaćanja specifičnima za nautičare kao što su veleprodajne narudžbenice i kartice za gorivo za nautičare. 

“Iznimno smo ponosni što INA nastavlja koristiti ETRANET-ovo rješenje za specifičan i osjetljiv sustav naplate na INA naftnim servisima u marinama. Ovo je ne samo nastavak naše dugogodišnje suradnje, već i iskaz povjerenja u ETRANET kao pouzdanog partnera i pružatelja rješenja za najveće poslovne sustave“, izjavio je Damir Lesničar, direktor ETRANET Grupe. 

Za više informacija o Mobile POS rješenju te mogućnostima sličnih custom made rješenja na popularnoj Ingenico EFTPOS Telium 2 platformi posjetite www.etranet.hr.