Select Page

Ulovili smo najnoviju članicu našeg tima u njenim prvim danima u ETRANET Grupi kako bi saznali malo više o njoj

Želimo dobrodošlicu najnovijem članu našeg tima – Ivani Lampek Pavčnik!

Ivana nam se pridružuje u svojstvu voditelja projekta “Track & Cool”, dvogodišnjeg projekta sufinanciranog iz EU fonda u okviru Poziva “Integrator”. U sklopu ovog projekta ETRANET u konzorciju sa svojim partnerima Aduro ideja d.o.o. i INFO-IMPERO d.o.o. će implementirati kompleksnu inovativnu platformu koji osigurava digitalizaciju procesa u lancu dobave i vrijednosti s visokim stupnjem kibernetičke sigurnosti.

Ivana nam otkriva:

Moj zadatak je upravljati projektom, tj. osigurati provedbu svih potrebnih i planiranih aktivnosti i rezultata tj. upravljati opsegom, rasporedom provedbe projekta, troškovima, rizicima i projektnim timovima uz neprestano osiguranje potrebne kvalitete za provedbu, kontrole kvalitete procesa i samog proizvoda.

Kako projekt provodi više dislociranih i domenski stručno različitih timova, moj zadatak je osigurati neprestani tijek I razmjenu informacija, potrebnih znanja među njima s ciljem što učinkovitije integracije različitih komponenti u cjelovito rješenje, platformu.

Samo rješenje se dizajnira prema potrebama Integratora, tj. ključnog korisnika, stoga je potrebna neprestana komunikacija u smislu razumijevanja ali i upravljanja njegovim očekivanjima u čemu je i moja uloga.

Ujedno, na projektu planiramo uspostaviti potpuno novu organizacijsku jedinicu kao i procese nove metode isporuke kao i procese kojima će se osigurati konkurentna prodaja i komercijalizacija inovativnog novog Track & Cool rješenja. Shodno tome, moj zadatak je sudjelovanje u razvoju poslovanja kroz uspostavu standarada, strukturiranih procesa s načelom max optimizacije resursa, najbolje učinkovitosti i digitalizacije poslovnih procesa.

Ivanin CV je toliko bogat da ga je nezahvalno sažeti u samo par riječi, pa smo zamolili baš nju da nas ukratko provede kroz svoju zanimljivu karijeru:

Putovanje u svijet projekata započela sam u tvrtki GDI d.o.o. (1991 g) na poziciji poslovnog analitičara i voditelja projekata u području zaštite prirode i okoliša gdje sam stekla iskustvo i znanje u aktivnom tržišnom nastupu kroz samostalne kontakte s korisnicima, vođenje timova konzultanata te oblikovanje koncepata i prijedloga cjelovitih rješenja, te provedbu istih projektnim pristupom prema PMI standardu.

Primjenu svog domenskog znanja geografsko informacijskih sustava i tehnologija daljinskih istraživanja (pametna obrada satelitskih i aero snimaka) ostvarila sam u tvrtkama Gisdata d.o.o., OIKON d.o.o. i Geofoto d.o.o.

Kao pomoćnik ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša i Hrvatske agencije za zaštitu okoliša i prirode (2012-2015g) imala sam mogućnost upravljati portfeljem, programima Agencije no najviše me veselila provedba Programa informacijskog sustava zaštite okoliša u kojem smo uspostavili veliki broj baza i sustava za monitoring, izvještavanje, analizu i upravljanje okolišem kroz provedbu 42 projekata. U Agenciji za zaštitu okoliša uvela sam PMI standard projektnog upravljanja u redovno poslovanje Agencije.

Zadnjih nekoliko godina vodila sam internacionalni projekt u tvrtki IN2 d.o.o. tijekom kojeg smo uspostavili nacionalni informacijski sustav zaštite okoliša Republike Slovenije za Ministarstvo i Agenciju za okolje. Projektom smo uspostavili temelj jednog nacionalnog sustava koji se, evo i dalje razvija i nadograđuje što me posebno veseli.

Zadnjih 10 godina predajem na kolegiju „Projektno upravljanje“ u Institutu za management, a odnedavno i u Poslovnom učilištu „Experta“. Ovo me posebno veseli jer iz godine u godine svjedočim „lansiranju“ kvalitetnog kadra koji želi i može djelovati u domeni upravljanja projektima. To je izuzetno dobar osjećaj, naime danas nije problem dobiti/osigurati sredstva za projekt, problem se javlja kod provedbe u kojoj vrlo često nedostaje znanja upravljanja provedbom.

Zanimalo nas je i što našu novu kolegicu pokreće izvan posla…

Glazba je jedan od mojih glavnih pokretača, okružje u kojem živim, moja obitelj, obojana je svakodnevno glazbom. Ponekad sjednem i odsviram nešto sa svojom djecom.  Ima mjesta i vremena za pokoju knjigu i debate u klubu čitateljica koje smo osnovale prije 2 godine. No, najviše se veselim šetnjama u prirodi s suprugom u društvu našeg četveronožnog ljubimca.

Vjerujemo kako će Ivana uspješno uglazbiti ne samo projekt “Track & Cool”, nego i puno budućih projekata u ETRANET Grupi!